В результаті анексії Криму газовий баланс України покращиться - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В результаті анексії Криму газовий баланс України покращиться - експерт

Енергетика
2256
Іван Надєїн, голова Громадського об’єднання “Комітет енергетичної незалежності України” вважає, що після анексії Криму загальне споживання Україною газу зменшиться до рівня, за якого наша країна буде здатна забезпечити себе власними вуглеводнями на рівні половини від потреби. Про це він сказав в коментарі телеканалу БТБ.
“Ми, крім Чорноморнафтогазу, втратили ще й Крим, який ми також поставляли цим газом, тому тут навіть буде поліпшення балансу газу. Не набагато, але в цілому Україна буде себе забезпечувати в районі половини від своєї потреби”, – сказав експерт.
“Тобто половину потрібно десь шукати. Чи це дасть Європа, чи це дасть тотальне заміщення газу. Є приклади європейські, коли цього можна досягти. Є приклади і в Україні, коли цей газ успішно заміняли протягом останніх трьох років, коли у нас по суті йшла постійна боротьба з Газпромом, перманентна газова війна. Є проекти – наприклад, Бориспільський район Київської області – 100% бюджетних установ за інвестиційні гроші замінили природний газ іншими джерелами енергії. Такі ж приклади можна навести в п’яти областях України – наприклад, в Одеській області, Чернігівській, Хмельницькій. Їх треба тиражувати і створити механізми відкриті, прозорі, ринкові”, – зазначив він.
За даними Міністерства енергетики та вугільної промисловості, Україна в 2013 році скоротила споживання газу на 8,1% порівняно з 2012 роком – до 50,4 млрд куб. м.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас