Продажі техніки в українських магазинах впали на 30-40% - через девальвацію гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продажі техніки в українських магазинах впали на 30-40% - через девальвацію гривні

Особисті фінанси
2496
Продажі техніки і електроніки в українських магазинах за останній місяць впали на 30-40% через девальвацію гривні. Про це пише “Капітал” з посиланням на рітейлерів.
Близько 90% товарів з категорії побутової техніки та електроніки виготовляється за кордоном. Імпортери проводять розрахунки за товар у валюті, тому ціни в магазинах зростають.
Засновник інтернет-магазину Fotos.ua Дмитро Покотило розповідає, що купівельний попит на товари в його магазині впав за всіма категоріями, крім зброї. Водночас керівник “Алло” Валерій Золотухін заявив, що виручка його магазинів зменшилася в перерахунку на долари, але в національній валюті залишилася колишньою. Покупці не стали витрачати менше, просто покупки стали скромніші.
“Людина, яка планувала витратити 6 тис. грн на купівлю смартфона, і зараз це зробить. Просто це вже буде не “наворочений” смартфон, а щось простіше”, – пояснив він.
“Користувачі, які бажають придбати комп’ютер або ноутбук, купуватимуть менш функціональну модель, але за ті ж гроші, які планували витратити на більш якісний пристрій”, – додає президент компанії Diawest Анатолій Балюк. Нагадаємо, з початку року гривня девальвувала майже на 50%.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас