В Україні залишилося імпортних ліків лише на 2 тижні - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні залишилося імпортних ліків лише на 2 тижні - експерт

Казна та Політика
1166
Зазвичай потужні дистриб’ютори мають місячний запас лікарських засобів. Якщо порахувати, то ліків залишилося приблизно на два тижні. Про це телеканалу БТБ заявив експерт фармацевтичної асоціації “ФАРМУКРАЇНА” Денис Шевченко.
“Якщо це ще два тижні триватиме, то просто з аптечних полиць взагалі зникнуть лікарські засоби. Як ви знаєте, зазвичай починається паніка, зростання цін і спекуляції, пожвавлення чорного ринку, фальсифікату і всього іншого. Цю всю купу проблем ми отримаємо, якщо народні депутати в найближчі дні не внесуть зміни, про які ми всі знаємо”, – попередив експерт.
Він пояснив, що закон сформульований таким чином, що абсолютно всі імпортні ліки мають бути обкладені за однією ставкою, розмір якої зараз – невизначений.
“Держава оголосила свої наміри про 7% ПДВ, тому ніхто не хоче зараз платити 20%, тому що незрозуміло, коли і яким чином після змін до закону повернуться ці зайві 13%”, – зазначив Д.Шевченко.
Нагадаємо, що Верховна Рада 27 березня прийняла Закон України “Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні”, яким передбачається встановлення 7% ставки ПДВ на лікарські засоби, а також деякі ВМП як імпортного, так і вітчизняного виробництва. Однак через допущену неточність у формулюванні виникла правова колізія щодо розміру ПДВ на ці групи товарів. У свою чергу, це призвело до припинення імпорту ліків в Україну доти, поки не буде прийнято відповідне рішення.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас