Вся Держдума Росії стане нев'їзною в ЄС - розроблені нові санкції проти РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вся Держдума Росії стане нев'їзною в ЄС - розроблені нові санкції проти РФ

Особисті фінанси
5289
Європа продовжує розробляти нові санкції проти Росії, які будуть введені в разі ескалації конфлікту в Україні. Напередодні екстреного засідання ПАРЄ стало відомо про існування п’ятисторінкового списку російських громадян, до яких можуть бути застосовані візові та фінансові санкції ЄС.
У «чорному списку» 130 осіб – майже все вище політичне керівництво РФ. Серед них заступники голови Ради Федерації (РФ) Олександр Торшин і Ільяс Умаханов, всі члени комітету РФ з міжнародних справ і комітету РФ з оборони і безпеки, весь склад ради Держдуми, всі члени Радбезу РФ, за винятком Володимира Путіна, Дмитра Медведєва і голови МЗС Сергія Лаврова, а також співробітники «Газпром-Медіа», телеканалів «Росія», Russia Today, «Перший канал» і НТВ. Крім журналіста Дмитра Кисельова, який вже знаходиться в «чорному списку» ЄС, пропонується поширити санкції ще на працівників ЗМІ Михайла Леонтьєва, Іраду Зейналову та Михайла Гусмана. Як і минулого разу, фігуранти списку не надто засмучуються. «Я і мої товариші по фракції готові до цього», – заявив «Інтерфаксу» перший віце-спікер РФ Іван Мельников.
Санкції з’являються і на рівні окремих країн. У Швеції корпорація Volvo заморозила спільний проект компаній Renault Trucks Defence і Уралвагонзавода з розробки нової бойової машини піхоти «Атом», який повинен був замінити БТР-80. А влада Канади вимагає від заступника військового аташе при посольстві Росії залишити країну в двотижневий термін. Причина такого рішення не повідомляється.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас