У Луганській області завідуюча банківським відділенням видала своїй знайомій з банківського сховища 2 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Луганській області завідуюча банківським відділенням видала своїй знайомій з банківського сховища 2 млн грн

Кримінал
2653
У Луганській області завідуюча банківським відділенням видала своїй знайомій “під чесне слово” з банківського сховища майже 2 мільйони гривень “кредиту”. Про це повідомили в прес-службі ГУМВС України в Луганській області.
Керівництво головного офісу, що знаходиться в Києві, стурбоване нерентабельністю одного зі своїх луганських відділень, направило туди перевіряючих. Результати перевірки їх шокували – у сховищі не вистачало 1 628 562 гривень, 2088 доларів і 16 370 євро. Після ревізії представники банку змушені були звернутися за допомогою до міліції.
Під час проведення негласних слідчих дій співробітники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУМВС України в Луганській області встановили, що розтрата грошових коштів – справа рук начальника відділення. Починаючи з 2013 року, керівник, зловживаючи службовим становищем, поступово, у кілька етапів, взяла з каси і сховища майже 2 мільйони гривень. Більшу частину грошей – 1843376 гривень – жінка передала своїй знайомій в якості “кредиту” на її бізнес-потреби, при цьому, не оформивши жодного документа про передачу грошей, у тому числі кредитного договору. Ця операція ніяк не відбилася в касовій та обліковій документації банку, як того вимагає положення банку про кредитування позичальників – юридичних осіб.
Таким чином, внаслідок протиправних дій начальника відділення банку було завдано матеріальної шкоди на суму в 1628562 гривень, 2088 доларів і 16 370 євро.
За даним фактом слідчим управлінням ГУМВС України в Луганській області проводиться досудове розслідування за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Начальник банківського відділення поставлена ​​до відома про підозру у вчиненні кримінального злочину.
Однак, з якою метою підозрювана передала своїй знайомій таку суму грошей без оформлення необхідних документів, буде встановлено в ході розслідування.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас