У процесі повернення незаконно вивезених з України коштів вже є прогрес - Великобританія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У процесі повернення незаконно вивезених з України коштів вже є прогрес - Великобританія

Казна та Політика
3355
У питанні повернення незаконно нажитих і вивезених українськими чиновниками в Великобританію коштів обидві країни тісно співпрацюють і вже є певний прогрес у цьому процесі, повідомив посол Великобританії в Україні Саймон Сміт.
“Уже ідентифіковано кілька конкретних справ, за якими перспектива визначення походження і повернення активів дуже хороша”, – сказав він на брифінгу в Києві в середу.
При цьому С.Сміт підкреслив, що робота з повернення активів – це складний процес, який може забрати досить багато часу.
Як повідомлялося, Великобританія 7 березня паралельно з рішенням ЄС про введення санкцій відносно 18 українців, у тому числі Віктора Януковича, заявила про наміри заморозити їхні активи і провести відповідне розслідування з подальшим поверненням незаконно привласнених коштів Україні. Для цього Великобританія направила своїх експертів з фінансової розвідки в Київ.
Сміт на зустрічі з в.о. генпрокурора Олегом Махницьким заявив, що Великобританія пропонує Україні тіснішу співпрацю для повернення викрадених активів і виведених за кордон коштів. На думку посла, розслідування слід проводити у світових фінансових центрах з податковими пільгами для іноземного капіталу, зокрема, на Британських Віргінських островах і Гібралтарі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас