Українські кінотеатри та дистриб'ютори відмовилися від російських фільмів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські кінотеатри та дистриб'ютори відмовилися від російських фільмів

Особисті фінанси
1838
Українські дистриб’ютори та кінотеатри відмовилися випускати на екрани декілька російських фільмів, угоди про прокат яких були укладені раніше, повідомили представники компанії “Централ Партнершип”.
Зокрема, йдеться про три картини, українські прем’єри яких мали відбутися у травні: про драму “Вісімка” Олексія Учителя, бойовик “22 хвилини” Василя Серікова і комедію “Кухня в Парижі” Дмитра Дяченка . За прокат цих стрічок в Україні відповідає “Інтер-Фільм”. Генеральний директор цієї компанії Артем Головашкін розіслав партнерам офіційний лист, в якому пояснює, що від випуску фільмів на екрани відмовилися “у зв’язку з політичною ситуацією в країні, а також з морально-етичних причин”.
Повідомляється, що заснованій на повісті Захара Прилепіна “Вісімці” відмовили в прокаті, оскільки персонажами фільму є, ​​в тому числі, бійці ОМОНу. При цьому відомо, що режисер фільму Олексій Учитель підписав лист діячів культури на підтримку позиції президента РФ Володимира Путіна щодо України та Криму. Своє ставлення до листів протесту проти приєднання Криму до Росії в середині березня висловив і Прилепін.
В “22 хвилинах” діють російські моряки і військові, в “Кухні в Парижі” один з персонажів – президент Росії. За наявними даними, ці факти також вплинули на рішення про прокат стрічок в Україні. На думку представників “Централ Партнершип”, всі три картини мали шанси на глядацький успіх в Україні. “Дуже шкода, що геополітичні питання впливають на такі сфери нашого життя”, – йдеться в заяві компанії.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас