Чекаємо на появу телевізорів Apple наступного року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чекаємо на появу телевізорів Apple наступного року

Технології&Авто
774
За інсайдерською інформацією каліфорнійська Apple вже досить давно займається розробкою власного телевізора. Разом з чутками про появу “розумних” годинників iWatch це дає сподівання на вихід Apple з технологічної кризи.
До того ж сьогодні чутки про “яблучний” телевізор підкріплюються свіжими даними. Те, що компанія Тіма Кука працює над iTV (саме так охрестили в мережі новинку від Apple), підтверджує корейське ділове видання The Korea Herald, посилаючись на аналітика компанії IBK Securities Лі Син Ву.
Експерт з Сеула заявив, що якась корейська компанія, назва якої не уточнюється, отримала велике замовлення від Apple. Вона вже приступила до виробництва та тестування 65-дюймових OLED-панелей, які, імовірно, будуть встановлені в новому телевізорі Apple. Однак масове виробництво дисплеїв для майбутнього iTV, за даними джерел, відкладено до наступного року.
Раніше повідомлялося, що азіатські виробники повинні випустити в другій половині поточного року близько 2 млн 65- і 77-дюймових панелей для телевізорів Apple. Однак потім американська компанія змінила свої плани, враховуючи те, що технологія виготовлення OLED-екранів таких великих розмірів поки що недосконала.
Нещодавно також стало відомо, що Apple збирається запустити новий потоковий телевізійний сервіс. Компанія навіть ініціювала переговори з керівництвом корпорації Comcast Corp, які поки що знаходяться на ранній стадії.
Інший аналітик з Cantor Fitzgerald, Брайан Уайт, що відслідковує продаж комплектуючих, які випускають партнери Apple, каже, що виробник iPhone і iPad може трохи здивувати Уолл-стріт квартальними результатами.
Нагадаємо, що Apple оприлюднить звіт 23 квітня 2014 року. Уайт підготував свіжі дані в рамках індексу Apple Barometer, що визначається на підставі даних від різних азіатських постачальників, які основну частину своїх доходів отримують за виконання обсягів замовлень від Apple.
За попередніми даними продажу постачальників каліфорнійського гіганта виросли на 34% за підсумками березня 2014 р., тоді як середнім показником зростання для цього місяця є 24%.
У січні-лютому партнери Apple зафіксували слабку реалізацію, тому, як стверджує фахівець, виручка “яблучної” корпорації в I кварталі 2014 р. впала приблизно на 24% щодо жовтня-грудня минулого року, склавши $43,8 млрд. Протягом останніх восьми років продажі компанії в цей період скорочувалися в середньому на 19%.
За підсумками II фінкварталу Apple чекає на виручку в діапазоні $42-44 млрд проти $43,6 млрд роком раніше. Таким чином, за оцінками Брайана Уайта, продажі виявляться трохи вище порівняно з минулим роком, хоча на Уолл-стріт прогнозують нульове зростання виручки.
Протягом перших трьох місяців Apple не показала нові продукти, тому аналітики не бачать ознак зростання доходів корпорації. Однак цей період виявився першим звітним від моменту початку продажів нового покоління робочих станцій Mac Pro і запуску iPhone в мережі найбільшого в світі стільникового оператора – China Mobile.
Аналітик Джин Манстер з Piper Jaffray раніше прогнозував, що співпраця з China Mobile забезпечить компанії Тіма Кука продаж додаткових 17 млн ​​смартфонів в 2014 р. У IV кварталі 2013 р. Apple продала рекордну для себе кількість телефонів iPhone – 51 млн штук.
Кілька днів тому Брайан Уайт повідомив про те, що побувавши в Китаї і поспілкувавшись з місцевими продавцями смартфонів, він зауважив слабкі продажі iPhone 5s, що пов’язано з майбутнім запуском нового покоління “яблучних” трубок. На думку експерта, iPhone 6 із збільшеним екраном буде користуватися підвищеним попитом на китайському ринку, де споживачі часто обирають великорозмірні гаджети.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас