Кадиров: у Чечні майже не залишилося ваххабітів і терористів - вони нейтралізовані навіть на ідеологічному рівні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кадиров: у Чечні майже не залишилося ваххабітів і терористів - вони нейтралізовані навіть на ідеологічному рівні

Світ
414
Президент Чечні Рамзан Кадиров заявив, що в його республіці були практично повністю нейтралізовані “ваххабіти і терористи”, причому не тільки у військовому сенсі, але ще й на ідеологічному рівні. Він також вкотре підтвердив, що терорист Доку Умаров мертвий, і зараз тривають пошуки його тіла в “лісових масивах”.
“У боротьбі з незаконними збройними формуваннями ми здобули переконливу перемогу, але не тільки зброєю, ми виграли ідеологічну боротьбу. Ми використовували проти терористів і ваххабітів їхні ж методи, а саме – боротьбу за розуми і серця молоді. Ми на глибокій науковій основі довели, що ваххабіти – не мусульмани, а найлютіші вороги ісламу”, – розповів Кадиров.
Водночас він обмовився, що повністю вважати ліквідованими всіх членів бандформувань не варто. “Говорити про те, що бандгрупи на Північному Кавказі повністю ліквідовані, звичайно, ще рано”, – зазначив Кадиров, додавши, що “в Чеченській республіці у них немає абсолютно ніяких сил, засобів, можливостей, соціальної бази, щоб впливати на ситуацію і перешкодити мирному життю”.
“Можливо, приблизно сім-дванадцять осіб ще ховаються в лісі або в горах. Але діяльність незаконних збройних формувань, терористів, ваххабітів в Чеченській республіці повністю нейтралізована, і про це я заявляю з усією відповідальністю”, – підкреслив чеченський лідер.
“Ці декілька людей, про яких я сказав, зайняті тим, що кожен день думають, де б знайти шматок хліба. При першому ж виявленні їх або затримають, або знищать”, – упевнений Кадиров. “На сьогодні молодь в ліс не йде з Чеченської республіки і лави бойовиків не поповнюються”, – зазначив він.
“Під епохою, коли діяльність НВФ пов’язувалася з іменами уродженців Чечні, підведена риска. Ми живемо в новій ситуації”, – написав після Кадиров в Instagram.
Відзначимо, що, можливо, Кадиров поспішив скинути з рахунків членів терористичних груп у Чечні. На початку квітня в республіці загинули четверо військовослужбовців армії РФ, підірвавшись на замаскованій бомбі під час інженерної розвідки.
Говорячи про одного з найвідоміших терористів Доку Умарова, Кадиров заявив, що він був ліквідований, і тепер його тіло шукають на кордоні з Інгушетією. “Смерть Умарова була підтверджена і тією обставиною, що його близькі родичі, які перебувають в Туреччині, офіційно організували обряд прийняття співчуттів”, – розповів Кадиров.
“Труп знайдуть, його шукають в гірничо-лісистому масиві, на стику адміністративного кордону з республікою Інгушетія”, – упевнений глава Чечні. “Був отриманий і аудіозапис розмови ватажків з Дагестану і Кабардино-Балкарії, що залишилися в живих, які обговорювали питання призначення наступника Доку Умарова”, – додав Кадиров. Глава республіки також упевнений: “На місце Умарова не знайшли ватажка в Чечні, тому що вони всі ліквідовані” (варто відзначити, що преса вже назвала ім’я наступника Умарова).
“Доку Умаров – мертвий, – знову підкреслив він. – Ми раніше заявляли, що не дамо йому дожити до Олімпіади. Разом з ним ліквідували понад десять бандитів з близького оточення. Але ФСБ для підтвердження подібного факту мала отримати додаткові певні відомості. Це особливості роботи спецслужби”.
Раніше директор ФСБ РФ Олександр Бортников підтвердив нейтралізацію діяльності бандватажка Доку Умарова. Зауважимо, що про смерть Умарова спецслужби повідомляли неодноразово. Наприклад, остання інформація про смерть Умарова відноситься до січня-лютого 2014 року.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас