Потік туристів з Росії в Україну практично повністю припинився, туроператори заміняють їх відпочиваючими з інших країн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Потік туристів з Росії в Україну практично повністю припинився, туроператори заміняють їх відпочиваючими з інших країн

Казна та Політика
2018
Потік російських туристів в Україну практично повністю припинився, розповідає заступник директора по туризму “Pan Ukraine” Ольга Юденко. “У порівнянні з попереднім роком він зменшився відсотків на 90%. Природно, що ті новини, які показують в Росії, не можуть позитивно впливати на бажання клієнтів відвідати Україну. Це очевидний факт, нажаль”, – відмічає вона.
За словами Ольги Юденко, туроператори стараються замінити відтік російських туристів відпочиваючими з інших країн. “Ми стараємось заміщувати цей туристичний потік за рахунок сусідніх країн, тієї ж самої Грузії. З Грузією у нас дійсно дуже добре розвивається співпраця, з країнами Євросоюзу. В будь-якому випадку як би ми зараз не бадьорилися, що б ми не казали про кількість туристів, які бажають відвідати Україну, але безумовно в цьому році їх буде менше і саме через ту ситуацію, яка склалась в країні”, – іще раз підкреслила експерт.
Великих фінансових втрат від зменшення потоку росіян експерт не очікує. “Справа в тому що ми, туроператори, в цьому плані, дякувати Богу, нічого не втрачаємо, тут тільки можна не позаздрити нашим українським готелям, бо у нас гарантій немає: туроператори просто організовують тури. Ми просто переорієнтуємося на інші напрямки – більше не в’їзного туризму, а більше виїзного туризму. Є тільки мінуси і втрати для гідів, для туристичних комплексів, і для готелів”, – підсумувала Ольга.
Нагадаємо, у Асоціації туроператорів Російської Федерації повідомили, що туристи з РФ перестали бронювати путівки в Київ, Львів і Одесу. «Враховуючи поточну ситуацію, туроператори прибирають пропозицію по Україні зі свого асортименту, а місце цієї країни в рейтингу займає Білорусь», – йдеться у повідомленні в асоціації.
Більше про наслідки відтоку російських відпочиваючих читайте у статті “Чи багато втратить Україна від скорочення турпотоку з Росії?”
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас