У Росію не пустили більше 200 тонн сала з України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росію не пустили більше 200 тонн сала з України

Аграрний ринок
962
Россільгоспнагляд не дозволив провезти з України на територію Росії м’ясо і сало, передає «Інтерфакс»
За словами прес-служби відомства, на кордоні з Україною затримано 19 тонн несоленого сала, яке поставлялося без ветеринарних супровідних документів. Крім цього, прикордонники не пропустили 45 тонн солоного сала та яловичини, а також 146 мішків з салом невідомого походження.
Також співробітники прикордонної служби затримали 43 тонни свинячої шийки, вироблених бразильськими підприємствами, які не мають права на постачання продукції до Митного союзу.
Це вже не перша спроба провезти контрабандну продукцію з України до Росії. У березні Россільгоспнагляд затримав дві автомашини, що перевозили 19 тонн свинячого шпику. Ветеринарне свідоцтво було оформлено на морепродукти. Россільгоспнагляд звернувся до МВС Росії з проханням провести розслідування та встановити коло осіб, причетних до незаконного обігу піднаглядної продукції і фальсифікації ветеринарних супровідних документів, а також вжити заходів щодо припинення їхньої діяльності.
На початку лютого державна ветеринарна та фітосанітарна служба України на прохання Россільгоспнагляду припинила сертифікацію живих свиней і продукції свинарства, що поставляється до Росії. Ці заходи були прийняті після виявлення африканської чуми свиней в Луганській області. Призупинення сертифікації торкнулося всіх українських компаній.
Россільгоспнагляд також запропонував Україні запровадити систему попередніх повідомлень про піднаглядні вантажі, що відправляються до Росії. У березні це питання в черговий раз обговорювали телефоном заступник керівника Россільгоспнагляду Євгена Непоклонова і голова державної ветеринарної та фітосанітарної служби України Володимир Горжеєв.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас