Паливо подешевшає: АМКУ зобов'язав нафтотрейдерів знизити роздрібні ціни на бензин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Паливо подешевшає: АМКУ зобов'язав нафтотрейдерів знизити роздрібні ціни на бензин

Фондовий ринок
2944
Антимонопольний комітет України надав низці учасників ринку пального України обов’язкові для розгляду рекомендації щодо перегляду в бік зниження роздрібних цін на моторні бензини і дизельне паливо. Про це йдеться в повідомленні прес-служби АМКУ.
За даними АМКУ, протягом лютого-березня на АЗС ПІІ “Лукойл Україна”, ПП “Окко нафтопродукт”, ТОВВОГ Рійтейл”, ТОВ “Альянс Холдинг”, ТОВ “Паралель”, ПАТ “Укрнафта”, ТОВ “Авіас”, ТОВ “Веста Сервіс”, ТОВ “Бел Оіл” ціни на бензини і дизельне паливо зросли майже на 3 грн на кожному літрі. Так, наприкінці січня ціни на бензин А-95 становили 10,40-11,39 грн/л, станом на 7 квітня – 13,79-14,39 грн/л. При цьому учасники ринку підвищували ціни на моторні бензини та дизельне паливо практично одночасно і встановлювали їх на однаковому або близькому за розміром рівні.
“Поряд з об’єктивними факторами, що викликають зростання цін на паливо, у тому числі зміна курсу долара і євро, є ознаки прояву зловживання ринковою владою та узгодження конкурентної поведінки. За здійсненим Комітетом розрахунками та інформацією провідних експертів, роздрібні ціни зазначених учасників ринку більш ніж на гривню за літр перевищують ті ціни, які могли б бути встановлені за умов жорсткої конкуренції, що забезпечує цим суб’єктам господарювання додатковий прибуток у сотні мільйонів гривень на місяць”, – наголошується в повідомленні.
Про результати розгляду рекомендацій зазначені суб’єкти господарювання зобов’язані повідомити АМКУ в десятиденний термін.
Нагадаємо, в 2011 р. АМКУ притягнув до відповідальності низку компаній за аналогічні дії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас