Нігерія стала найбагатшою країною Африки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нігерія стала найбагатшою країною Африки

Світ
1642
Нігерія змістила ПАР з позиції найбільшої африканської економіки і стала 26 за величиною внутрішнього валового продукту країною, після того, як уряд опублікував нові дані з ВВП, який виявився вдвічі більший, ніж було заявлено раніше.
За офіційними даними після ревізії, ВВП Нігерії за підсумками 2013 р. становитиме $509 млрд, що на 89% вище попередньо озвучених цифр. Варто відзначити, що Нігерія з 1990 р. не змінювала методику розрахунку ВВП, а базовим роком залишався 1990 р.
Компанії від Nestlé та Standard Bank до to Heineken і MTB вже вклали мільйони доларів в Нігерію, проте зарубіжні бізнесмени та аналітики відзначають, що перегляд даних послужить каталізатором для подальших інвестицій.
Спостерігається збільшення кількості галузей економіки до 46 від 33. Реформи заклали такі сектори як мобільний зв’язок, авіаперевезення, інформаційні технології, музика і кіноіндустрія (Ноллівуд, що дає $6 млрд забезпечує 1,2% ВВП).
Співвідношення державного боргу і ВВП знизилася до 11% з 19%, а це може призвести до зростання кредитних рейтингів, при цьому вже спостерігається збільшення інвестицій в нігерійські облігації.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас