Дубль 2: сепаратисти заявили про створення "Харківської народної республіки" і звернулися до Януковича — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дубль 2: сепаратисти заявили про створення "Харківської народної республіки" і звернулися до Януковича

Кримінал
3352
Загарбники Харківської обласної державної адміністрації оголосили про створення Харківської народної республіки. Про це повідомляє місцеве видання “Статус- кво”. Близько 19:00 вони провели “збори обласної громади”.
На ньому було висловлено недовіру депутатам Харківської облради і зачитаний поіменний список тих людей, які записалися в “альтернативні депутати” і мають намір провести сесію, щоб призначити референдум. Серед них – Костянтин Долгов, Єгор Логвинов, Євген Гутков, Віталій Саттаров, Павло Тищенко та інші.
“Виконуючий обов’язки Харківської обласної ради “Рада депутатів харківської територіальної громади” (так називають свій орган сепаратисти) прийняв рішення про створення суверенної держави під назвою “Харківська народна республіка”, яка” буде будувати відносини з іншими державами відповідно до міжнародного права”, – повідомляє видання.
Сепаратисти підкреслили, що це рішення набуває чинності після затвердження на загальнообласному референдумі.
Крім того, сепаратисти вирішили звернутися до Віктора Януковича з тим, щоб він легітимізував це зібрання і його документи, а також до уряду Російської Федерації з проханням виступити посередником і забезпечити мирне проведення референдуму в Харківській області.
В.о. Президента України Олександр Турчинов повідомив, що проти сепаратистів із зброєю в східних областях застосують антитерористичні заходи.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас