Банки в Криму мають до 17 квітня повідомити ЦБ РФ про продовження роботи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки в Криму мають до 17 квітня повідомити ЦБ РФ про продовження роботи

Фондовий ринок
1304
Банки, що зареєстровані в Криму і Севастополі та працюють на цій території, повинні направити в ЦБ РФ повідомлення про продовження роботи до 17 квітня, йдеться в повідомленні на сайті регулятора.
Як повідомляє ЦБ, направляти повідомлення потрібно в зв’язку з набранням чинності 2 квітня закону “Про особливості функціонування фінансової системи Республіки Крим та міста федерального значення Севастополя на перехідний період”.
Також діяльність банків на приєднаній території регулює закон “Про захист інтересів фізичних осіб, які мають вклади в банках та відокремлених структурних підрозділах банків, зареєстрованих і (або) діючих на території Республіки Крим та міста федерального значення Севастополя”.
Окрім інформування про продовження роботи, не пізніше 2 травня банки повинні надати до нового відділення ЦБ у Республіці Крим або у Севастополі необхідні додаткові документи.
Також ЦБ завдяки закону отримав право припиняти діяльність кредитних організацій. Як передбачено законом про перехідний період для банків у Криму і Севастополі, регулятор може приймати рішення про припинення діяльності банку в разі невиконання зобов’язань перед клієнтами, ненадання звітності і при деяких інших порушеннях.
Як йдеться в опублікованому ЦБ в понеділок повідомленні, зобов’язання банків, які припинили свою діяльність у Криму, можуть за законом передаватися разом з активами іншим кредитним організаціям.
Відповідно до закону рішення ЦБ про припинення діяльності структурного підрозділу банку є підставою для передачі його зобов’язань до Фонду захисту вкладників (діє на території Криму і Севастополя), нагадує регулятор у своєму повідомленні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас