ПриватБанк отримав найбільшу допомогу від НБУ у лютому і березні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПриватБанк отримав найбільшу допомогу від НБУ у лютому і березні

Фондовий ринок
4872
Національний банк України (НБУ) за час головування в ньому Степана Кубіва видав банкам понад 21,5 млрд грн підтримки. Про це пише “Hubs”. За словами одного з банкірів, найбільшу суму – 9 млрд грн – отримав найбільший в країні ПриватБанк. У ньому свої вклади зберігають 40,6 % всіх вкладників України.
У ПриватБанку, який належить Ігорю Коломойському, підтвердили, що отримували допомогу від НБУ. Проте уточнили, що за лютий і початок березня ця сума не перевищувала 5 млрд грн. До такої допомоги банк вдавався і в кризові 2008-2009 роки. Тоді на ці ж потреби він позичав у регулятора близько 8 млрд грн.
Четвертий за розміром активів “Дельта банк”, що належить Миколі Лагуну та американської компанії Cargill, також заручився підтримкою Нацбанку у розмірі 4 млрд грн.
Державні “Ощадбанк” і “Укрексімбанк” також зверталися за допомогою до регулятору, однак про розмір допомоги від НБУ дізнатись не вдалось. Націоналізований “Укргазбанк” отримав 1 млрд грн.
Також кредити НБУ отримали “Фідо-банк”, який належить товаришу Сергія Арбузова Олександр Адарічу, та “Райффайзен Банк Аваль”.
Сам НБУ не розголошує, які банки і в якому розмірі отримали допомогу.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас