Ярема: сепаратизм в Україні фінансує Янукович - по 100 доларів в день на людину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ярема: сепаратизм в Україні фінансує Янукович - по 100 доларів в день на людину

Кримінал
2302
Сепаратистські акції в Україні фінансуються на кошти, які екс-президент Віктор Янукович зі своїми прихильниками вивіз з України. Про це повідомив перший віце-прем’єр-міністр України Віталій Ярема.
“Янукович разом зі своїми прихильниками вивіз за територію України велику суму коштів, які сьогодні, за інформацією розвідувальних і оперативних служб, використовуються для підняття сепаратистських настроїв серед населення України”, – сказав Ярема.
Точну суму вивезених коштів він назвати не зміг, але, за словами Яреми, “вони налічують мільярди доларів”.
Ярема зазначив, що за останні два місяці в різних містах України було проведено близько 320 сепаратистських акцій, участь у яких взяли близько 242 тисячі осіб. “Що може зробити молода людина, яка не має роботи, ідеологічно і психологічно налаштована на вчинення протиправних дій, якщо їй платити 100 доларів на день?”, – сказав він.
Перший віце-прем’єр-міністр зазначив, що останнім часом масові сепаратистські акції “притихли” у зв’язку із затриманням кількох лідерів сепаратистів на сході України. “Кримінальні справи, порушені СБУ і МВС знаходяться в активній стадії розслідування, 15 осіб вже заарештовано. Всього СБУ розслідує 40 справ, МВС – 35”, – уточнив Ярема.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас