З 1 травня українці можуть розрахуватися за доларові кредити гривнею - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З 1 травня українці можуть розрахуватися за доларові кредити гривнею - НБУ

Кредит&Депозит
11957
Національний банк України рекомендував уповноваженим банкам з 1 травня вжити заходи щодо зміни валюти виконання зобов’язань за кредитами, наданими в іноземній валюті, на гривню, повідомила в п’ятницю, 4 квітня прес-служба НБУ.
“Правління НБУ, виконуючи рекомендації Міжнародного валютного фонду і Світового банку, надані у контексті реформування фінансового сектора, прийняло постанову від 31 березня 2014 р. № 182 “Про приведення лімітів відкритої валютної позиції банківської системи України до міжнародних стандартів”. Документ набуває чинності з 1 травня 2014”, – наголошується в повідомленні.
Уповноважені банки можуть включати в розрахунок відкритої валютної позиції резерви в розмірі, що перевищує зазначені у графіку відсотки, але не більше розміру наявних у портфелі банку облігацій внутрішніх державних позик з індексованою вартістю.
З метою приведення розміру загальної короткої відкритої валютної позиції банку у відповідність до установленого Національним банком ліміту, уповноважені банки можуть купувати іноземну валюту або за бажанням облігації внутрішніх державних позик з індексованою вартістю.
Як повідомлялося раніше, НБУ змінює порядок розрахунку офіційного курсу гривні до іноземних валют і курсу банківських металів. Офіційний курс публікуватимуть щодня після 12:00.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас