Під Києвом чиновники вимагали хабарі на користь політичної партії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Під Києвом чиновники вимагали хабарі на користь політичної партії

Кримінал
1414
Прокуратура Київської області під час перевірки виявила численні випадки службових зловживань посадовими особами Головної державної фітосанітарної інспекції.
Так, при здійсненні фітосанітарного контролю товарів з коротким терміном придатності, інспектори штучно затягували оформлення такої продукції, повідомили в прокуратурі. Перебуваючи тривалий час на складі, більшість товарів псувалася, а підприємці, відповідно, втрачали прибуток. Щоб прискорити видачу відповідних документів, інспектори вимагали та отримували від торговців «данину» у розмірі від 500 до 2 тис. гривень. Кошти отримували в якості «безповоротної фінансової допомоги» на користь однієї з політичних сил та Благодійного фонду молодіжної участі.
Своїми діями службовці Головної державної фітосанітарної інспекції завдали значного матеріального збитку власникам продукції.
За результатами перевірки, прокуратура області внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального злочину з ознаками зловживання владою або службовим становищем. Зараз триває досудове розслідування.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас