Введення податку на доходи від депозитів технічна помилка, її виправлять найближчим часом - Мінфін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Введення податку на доходи від депозитів технічна помилка, її виправлять найближчим часом - Мінфін

Кредит&Депозит
4864
Міністерство фінансів України називає технічною помилкою введення 5% податку на доходи від депозитів українців. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Мінфіну.
“Під час підготовки Закону України “Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні” була допущена технічна помилка, зокрема, в частині набуття чинності з 1 квітня 2014 року пункту 35 розділу XIX зазначеного Закону, яким скасовано норму про незастосування ставки 5% для відсотків до 1 січня 2015 року”, – наголошується в повідомленні.
Мінфін обіцяє виправити помилку найближчим часом шляхом подання до Верховної Ради законопроекту про призупинення в період з 1 квітня до 1 липня 2014 року дії відповідних норм Податкового кодексу в частині застосування ставки податку 5% на доходи фізичних осіб від депозитів.
Скасована норма передбачала, що оподаткування місячного (річного) доходу у вигляді відсотків від поточних або депозитних банківських рахунків, відсотків від вкладів у небанківських фінансових установах набуває чинності з 1 січня 2015 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас