Чим запам'ятався четвер: Росія придумала "відповідні санкції" для Заходу - змусять його ​перейти на рублі, суд Таджикистану конфіскував підприємство Фірташа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чим запам'ятався четвер: Росія придумала "відповідні санкції" для Заходу - змусять його ​перейти на рублі, суд Таджикистану конфіскував підприємство Фірташа

2393
Росія придумала “відповідні санкції” для Заходу – змусять його “перейти на рублі”. Експерти вже назвали це утопією
У відповідь на економічні санкції Заходу Росія має намір перейти з торговими партнерами в Європі на рублеві розрахунки замість доларів і євро. І в першу чергу це повинні зробити експортні держкомпанії. Голова державного ВТБ Андрій Костін, який озвучив цю ідею напередодні на з’їзді Асоціації російських банків в Москві, вважає, що починати перехід до зовнішніх розрахунків у рублях потрібно негайно, зараз це першочергове завдання для банківської системи, Центробанку та уряду.
Кабмін придумав, як зупинити відтік IT-фахівців за кордон
Український уряд оголосив про запуск спільного з низкою IT-компаній проекту. Ініціатори програми сподіваються зупинити відтік українських розробників за кордон. Програма передбачає покращення умов для роботи і життя IT-фахівців в Україні, тим самим мотивуючи їх залишатися на батьківщині.
НБУ покарав низку банків за махінації з готівкою на 146 млрд грн: деталі
Національний банк активізував роботу щодо запобігання використанню банківської системи для легалізації кримінальних доходів та недопущення вчинення банками протиправних фінансових операцій з готівковими коштами. Так, відомство здійснило позапланові перевірки 13 банківських установ. У ході перевірок встановлено численні випадки порушень вимог законодавства у сфері фінансового моніторингу, валютного регулювання, контролю та ліцензування, а також нормативно-правових актів НБУ з організації готівково-грошового обігу.
Суд Таджикистану конфіскував підприємство Фірташа, а його “партнера” ​​посадив на 26 років
Економічний суд міста Душанбе прийняв рішення про конфіскацію ЗАТ “Гулистон”, головним акціонером якого є український бізнесмен Дмитро Фірташ, повідомив журналістам адвокат Ісхок Табарі. “Фірташу в цьому АТ належить 95% акцій, решта 5% синові Зайда Саїдова – Хайрулло”, – сказав він. Екс-міністр промисловості, лідер незареєстрованої партії “Новий Таджикистан” Саїдов в лютому поточного року був засуджений на 26 років позбавлення волі за п’ятьма статтями КК, у тому числі і за економічні злочини. ЗАТ “Гулистон” виробляє одяг з бавовняної і джинсової тканини під брендом Winguardia, велика частина якого експортується.
США направляють в Чорне море есмінець, оснащений унікальною системою протиракетної оборони Aegis
У Чорне море прямує американський есмінець “Дональд Кук” (Donald Cook), оснащений системою протиракетної оборони “Іджіс” (Aegis). Він прибуде в акваторію Чорного моря “орієнтовно на наступному тижні”, і його присутність у регіоні має стати символічним жестом підтримки України і союзників по НАТО в регіоні, відзначає телеканал. Скільки часу корабель пробуде в Чорному морі, не повідомляється. Очікується, що він візьме участь у спільних навчаннях з кораблями ВМФ країн-членів НАТО на Чорному морі і відвідає кілька портів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас