Дії "тітушок" і банд в Києві під час масових вбивств координував голова медіа-холдингу "Контакт" - МВС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дії "тітушок" і банд в Києві під час масових вбивств координував голова медіа-холдингу "Контакт" - МВС

Кримінал
2105
Слідство встановило, що дії “тітушок” і бандформувань, які здійснювали репресивні дії проти мирних протестувальників 18-20 лютого, координував керівник медіа-холдингу “Контакт” Віктор Зубрицький, заявляє міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.
“Слідство визначило ситуацію, при якій ми встановили твердий зв’язок міністра внутрішніх справ колишнього уряду пана Захарченка з якимось паном Зубрицьким (Віктор Зубрицький), який є керівником медіа-холдингу “Контакт”. Він (В.Зубріцкій – ІФ), по суті здійснював весь зв’язок і всю координацію дій “тітушок”, відповідних банд, які асистували органам внутрішніх справ у репресивних діях проти протестуючих у той час”, – повідомив А.Аваков в четвер на прес-конференції за попередніми підсумками розслідування масових вбивств в центрі Києва 18-20 лютого.
Зокрема, він підкреслив, що В.Зубрицький координував діяльність всіх груп, починаючи від Антимайдану і закінчуючи тими групами, які діяли в районі Михайлівської площі, Маріїнського парку, Кріпосного провулку “в найгостріші моменти 19-20 числа”, а також у попередні два місяці.
“Саме через цю людину виходила координація всіх питань, пов’язаних з видачею грошей і розподілом зусиль, ключові вказівки, кому приділяти увагу, хто заслуговує репресивних дій, в тому числі активістів”, – сказав міністр. За його словами, В.Зубрицький також займався підготовкою дискредитуючих матеріалів для ЗМІ, “брудних технологій відносно протестуючих”.
За словами А.Авакова, ці ролики готувалися на замовлення В.Зубрицького, схвалювалися В.Захарченком і після цього виходили в телевізійний ефір. “Звертає на себе увагу в цьому контексті зв’язок В.Зубрицького з відомими в медіакругах панами з різних каналів”, – сказав глава МВС.
Крім того, слідством встановлена причетність якогось бізнесмена Чеботарьова до подій на Майдані, зокрема, до викрадення активістів. “Чеботарьов використовувався як один з виконавців та координаторів спеціальних проектів із захисту злочинного режиму”, – сказав голова МВС. “Він (Чеботарьов – ІФ) фігурує у нас тут, він фігурує і в другій справі щодо вбивства Веремія”, – додав А.Аваков.
“Пан Чеботарьов, взаємодіючи з групою, склад якої повністю нам зрозумілий – це 10 осіб – здійснював регулярні побиття активістів Майдану, Євромайдану, здійснював крадіжку людей, викрадення людей… як це було у випадку з Ігорем Луценком та Юрієм Вербицьким, і таких епізодів ми маємо декілька”, – пояснив міністр. За його словами, така діяльність координувалася з МВС.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас