У США пред'явили офіційне звинувачення Фірташу - давання хабара індійським чиновникам у розмірі $18,5 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США пред'явили офіційне звинувачення Фірташу - давання хабара індійським чиновникам у розмірі $18,5 млн

Кримінал
1245
Українському бізнесменові Дмитру Фірташу пред’явлено звинувачення в даванні хабара індійським чиновникам, для отримання дозволів на розробку родовищ титану в Індії. Про це повідомляється в поширеному прес-релізі міністерства юстиції США.
У загальній складності, в рамках справи про розслідування міжнародної корупційної схеми під слідством перебувають шість осіб, включаючи Дмитра Фірташа, угорського підприємця Андраша Кноппа, громадянина України Сурена Геворгяна, індійського політика Рамачандра Рао і двох комерсантів з Індії та Шрі-Ланки.
Розслідування показало, що починаючи з 2006 року, в якості хабарів індійським чиновникам було передано близько $18,5 млн, в обмін на отримання дозволу на розробку гірничодобувної шахти в індійському штаті Андхра-Прадеш.
Щорічний прибуток від проекту міг сягнути $500 млн. Частину титану, що видобувається, передбачалося продавати фірмі Company A, що базується в Чикаго.
За даними слідства, Фірташ вів переговори з індійськими чиновниками і давав розпорядження про виділення їм коштів в обмін на преференції у наданні дозвільних документів.
Також за його вказівкою, як стверджується, підробляли документи на передачу цих грошей, з метою маскування незаконних виплат під звичайні комерційні платежі.
Водночас, Роберт Шетлер-Джонс, представник компанії Group DF заявив, що “звинувачення абсолютно безпідставні. Зовсім не випадково, що США вимагають екстрадиції Голови Ради Групи саме в той час, коли Дмитро Фірташ так потрібен в Україні, для участі в економічних і політичних перетвореннях. Це не що інше, як зловживання Австрійським правосуддям в прихованих політичних інтересах.”
Розслідування було проведено силами підрозділу ФБР в Чикаго, розгляд ведеться фахівцями суду північного округу штату Іллінойс.
21 березня Дмитро Фірташ був звільнений земельним судом Відня з в’язниці під заставу в 125 млн. євро. Там він опинився після того, як його затримала поліція за запитом правоохоронних органів США.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас