Кубів доручив керівництву територіальних управлінь НБУ оптимізувати роботу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кубів доручив керівництву територіальних управлінь НБУ оптимізувати роботу

Казна та Політика
787
У Національному банку України 1 квітня 2014 року відбулася робоча нарада керівництва Національного банку України з начальниками територіальних управлінь. Про це повідомили в прес-службі НБУ.
Голова Національного банку України Степан Кубів привітав присутніх з призначенням Верховною Радою України шести членів Ради Національного банку України і висловив сподівання щодо якнайшвидшого відновлення ефективної роботи ради.
Під час наради обговорювалися питання поточної ситуації на грошово-кредитному та готівковому валютному ринках України, а також відповідні заходи Національного банку з оздоровлення та стабілізації ситуації в банківській системі, зокрема, з використанням нових інструментів підтримки ліквідності банків.
“Ситуація на грошово-кредитному ринку залишається напруженою, але контрольованою”, – зазначив Степан Кубів і повідомив, що метою дій Національного банку є підтримка високого рівня ліквідності банків, яка грунтується на вже заявленій політиці відкритості роботи центрального банку та пріоритетності захисту прав вкладників і клієнтів банків України.
Він звернув увагу керівників територіальних управлінь на основні принципи ефективної роботи Національного банку, а саме: забезпечення рівних умов доступу банків до рефінансування, прозорості та паритетного підходу до діяльності всіх банків незалежно від їх розмірів.
За його словами, актуальними в умовах оздоровлення банківської системи повинні стати комунікація з вкладниками проблемних банків, посилена консультативна робота “гарячих ліній”, які функціонують в усіх територіальних управліннях Національного банку України.
“Зараз ми розробляємо стратегію розвитку фінансового сектору до 2020 року, яка в перспективі стане основою реформи банківської системи України, – повідомив голова Національного банку. – Уже сьогодні ми працюємо над оптимізацією структури та витрат Національного банку України”. Також він зазначив неухильне дотримання режиму оптимізації поточних і капітальних витрат підрозділів і територіальних управлінь Національного банку України.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас