Реальні санкції Заходу: НАТО повністю припинило будь-яку співпрацю з Росією і починає допомагати Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Реальні санкції Заходу: НАТО повністю припинило будь-яку співпрацю з Росією і починає допомагати Україні

Світ
3540
Дводенна нарада міністрів закордонних справ країн НАТО, що відкрилася вчора в Брюсселі, почалася з закликів до учасників альянсу розширити колективну оборону в Східній Європі через напружену ситуацію в Україні і, особливо, навколо Криму. Ці заходи повинні послужити своєрідною відповіддю Росії, у відведення військ якої від кордону з Україною керівництво Північноатлантичного блоку відмовляється вірити, незважаючи на запевнення керівництва РФ у зворотному. А підсумком засідання першого дня стало повне призупинення військового і цивільного практичного співробітництва з Росією і обіцянка допомогти Києву.
“Наш політичний діалог може тривати у разі потреби на дипломатичному рівні і вище, що дозволить нам обмінюватися думками насамперед з питань цієї кризи (в Україні. – Прим. NEWSru.com)”, – йдеться в опублікованому НАТО документі.
Як заявив генсек, альянс готовий розмістити в Україні мобільні тренувальні групи. Перші групи інструкторів НАТО прибудуть в Україну вже наступного тижня. Крім того, країни НАТО направляють в Україну експертів, “які оцінять її потреби в іноземній допомозі, в тому числі технічній”.
“Конкретно ми кажемо про підтримку трансформації українських збройних сил в сучасні та ефективні організації, здатні надати необхідне стримування і захист від військових загроз. Ми збільшимо здатність українських ЗС оперувати з НД союзників по альянсу, для цього ми надамо більший доступ до навчань НАТО. Ми запросимо Україна брати участь у розвитку військових здібностей. Ми надамо зміцнення боєготовності українських військових сил”, – заявив Андерс Фог Расмуссен.
Міністри 28 країн – членів альянсу зустрілися на нараді 1 квітня вперше після того, як названі західними державами “військовою окупацією” і “анексією” дії Росії призвели до виходу Кримської республіки зі складу України і викликали найсерйознішу кризу між Сходом і Заходом з часів холодної війни.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас