У Польщі запропонували замість року Росії провести рік України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Польщі запропонували замість року Росії провести рік України

Світ
951
У 2015 році замість року Росії в Польщі і РП в РФ слід провести рік України в Польщі та Польщі в Україні. Про це заявив голова фракції партії “Право і Справедливість” (PIS) в польському Сеймі Маріуш Блащак.
“Ці чотири з половиною мільйона злотих (1,5 млн дол.), які міністр Здроєвський (міністр культури Польщі) призначає на різного роду святкування, пов’язані з роком Росії в Польщі, краще призначити на промоцію Польщі в Україні. Від цього буде краще результат, і це буде сигналом для українців, що польський уряд підтримує європейські прагнення України, а не грає з Росією”, – зазначив Блащак.
На його думку, з цього питання президент РП Броніслав Коморовський міг би вплинути на главу МЗС Радослава Сікорського під час засідання Кабінетного ради по справі України, яке скликає у п’ятницю глава польської держави.
Міністр культури ПОЛЬЩІ Боґдан Здроєвський нещодавно повідомив, що остаточне рішення з організації року Польщі в Росії в 2015 році ще не прийнято. У той же час він зауважив, що проект проведення року Польщі в РФ затверджений ще в 2012 році, тому відмовитися від нього неможливо. МЗС Польщі кілька днів тому поінформувало, що не поєднує культурно-промоційну програму з політичною ситуацією навколо російсько-українського конфлікту, а тому продовжує планувати цей захід.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас