Через ситуацію в Україні США готові направити в Чорне море військовий корабель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через ситуацію в Україні США готові направити в Чорне море військовий корабель

Світ
1969
Через напруженість навколо України в Пентагоні розглядають можливість відправлення в Чорне море військового корабля, повідомляє агентство Франс Прес з посиланням на високопоставленого представника Пентагону.
“Деякі представлені пропозиції припускають можливе відправлення ще одного військового корабля США в Чорне море”, – цитує слова представника Пентагону РИА Новости.
Крім того, за його словами, незабаром до Європи відправиться група офіцерів для підготовки широкомасштабних навчань НАТО.
Нагадаємо, в березні США затримали в Середземному морі ескадру на чолі з авіаносцем Джордж Буш. Один з есмінців авіаносної групи ненадовго зайшов у Чорне море. Американський генерал Філіп Брідлав займається розробкою заходів, які дозволять США запевнити союзників по НАТО в підтримці Вашингтона.
Раніше повідомлялося, що США відправили у напрямку Чорного моря авіаносець Джордж Буш через вторгнення російської армії до Криму. Це робиться нібито для того, щоб мати можливість реагувати на розвиток подій на Кримському півострові.
За інформацією ЗМІ, американський авіаносець супроводжують сімнадцять інших кораблів і три субмарини, які третього березня пройшли через Егейське море.
Авіаносець Джордж Буш на своєму борту перевозить 90 літальних апаратів, включаючи вертольоти різних типів, і кілька винищувачів F-22 Raptor. Кожна субмарина має двадцять чотири ракетні шахти для запуску ядерних боєголовок. Авіаносець був введений в експлуатацію в 2009 році і має водотоннажність 97 тисяч тонн.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас