Як живуть у Північній Кореї: там знищать ще 200 прихильників свого страченого дядька — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як живуть у Північній Кореї: там знищать ще 200 прихильників свого страченого дядька

Світ
2181
Найближчим часом комітет державної безпеки країни проведе операцію з виявлення “подільників” Чан Сон Тхека.
У середу, 2 квітня, стало відомо, що в КНДР готові засудити до смерті 200 високопоставлених чиновників, лояльних до страченого в грудні минулого року голови державного комітету оборони Чан Сон Тхеку, повідомляє Комсомольська правда в Україні.
“Комітет державної безпеки провів операцію з виявлення прихильників Чан Сон Тхека після його страти в грудні минулого року і визначив 200 основних його прихильників і 1000 послідовників”, – розповіло джерело, що побажало не називати свого імені.
За його словами, комітет отримав дозвіл Вищого суду КНДР на проведення закритих судових слухань, в результаті яких прихильники Чан Сон Тхека будуть засуджені до смертної кари.
“Серед тих, хто буде засуджений до страти, 200 чиновників з Трудової партії, уряду і армії, які отримували накази безпосередньо від Чан Сон Тхека. Страти пройдуть на стрільбищі військової академії імені Кан Кона на очах у високопоставлених чиновників партії, уряду і військових”, – зазначив співрозмовник газети The Chosun Ilbo.
За останньою інформацією, тітки північнокорейського лідера, можливо, немає в живих. Начебто вдова страченого не так давно Чан Сон Тхека вже дуже давно не з’являлася на людях.
Нагадаємо, в грудні минулого року 67-річний Чан Сон Тхек був заарештований просто під час партійного засідання, позбавлений всіх звань і звинувачений у всіх гріхах – від розпусного способу життя до корупції і спроби захопити владу. Спочатку повідомлялося, що його розстріляли з важкого кулемета.
Вже після страти на Чан Сон Тхека поклали провину за економічний занепад, в якому перебуває Північна Корея. Коментуючи страту свого дядька, лідер країни Кім Чен Ун заявив, що в партії розпочалася “кампанія з очищення від функціонерів, які руйнують її єдність”. Заразом молодий вождь попередив своїх підданих про можливий початок світової війни і ядерну загрозу.
Про біографію 67-річного розстріляного відомо не багато. У радянські часи він навчався в МГУ, а останніми роками вважався регентом при молодому племіннику, який тепер, як кажуть політологи, вирішив показати силу і позбувся впливового дядька.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас