Місцева революція в регіонах: префектури з функціями контролю і нагляду замінять облдержадміністрації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Місцева революція в регіонах: префектури з функціями контролю і нагляду замінять облдержадміністрації

Казна та Політика
1681
Префектури з функціями контролю і нагляду замінять облдержадміністрації в ході реформи місцевого самоврядування, повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимир Гройсман.
“Облдержадміністрації в тому вигляді, в якому вони є зараз, будуть ліквідовані. Замість них будуть префектури з іншими функціями – функціями контролю і нагляду, але без функцій виконавчої влади… Префектури будуть виконувати функції контролю дотримання законодавства на місцях, координувати роботу державних органів влади на територіях”, – сказав він на прес-конференції в Києві у вівторок.
В.Гройсман додав, що виконавча влада в областях, районах і територіях буде формуватися за рахунок виборчого процесу.
“Обласні ради сформують свої виконавчі комітети і призначать керівництво. Всі функції перейдуть до обласних рад та їх виконавчих органів. Така система також працюватиме на рівні районів і на рівні територіальних громад”, – додав віце-прем’єр.
За його словами, всі ці зміни закладені в затвердженій урядом України концепції реформування місцевого самоврядування.
В.Гройсман також зазначив, що уряд має плани врегулювання процедури проведення місцевих референдумів, на які будуть виноситися питання місцевого значення.
Крім того, розробляється законопроект про добровільне об’єднання громад.
За словами віце-прем’єра, для проведення цієї реформи не потрібні додаткові фінансові ресурси, загальна структура країни після проведення реформи не зміниться.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас