"Нафтогаз" готовий купувати газ з Європи шляхом проведення конкурсів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" готовий купувати газ з Європи шляхом проведення конкурсів

Енергетика
532
Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” готова купувати газ з Європи шляхом проведення конкурсів. Про це заявив на прес-конференції голова правління Національної акціонерної компанії “Нафтогаз України” Андрій Коболєв, передає кореспондент РБК-Україна.
“Якщо у когось є газ, куплений в Європі, він може продати його “Нафтогазу”. Ми цей газ купимо, знайдемо механізм розрахуватися. Але в квітні всі бажаючі поставляти реверсний газ в Україну повинні продавати його НАК “Нафтогазу”, – зазначив Коболєв.
“Ми зробимо конкурс, хто дасть більш низьку ціну – ми прозоро купимо. Розповімо, у кого ми купили, за якою ціною”, – додав він.
Нагадаємо, Росія підвищила ціну на газ для України з 1 квітня 2014 р. Тепер ціна російського газу для України в II кварталі становитиме 385,5 дол за 1 тис. куб. м (у I кварталі вона становила 268,5 дол за 1 тис. куб. м).
17 грудня 2013 р. Україна і Росія підписали доповнення до довгострокового газового контракту, що передбачає, що ВАТ “Газпром” з 1 січня 2014 р. буде продавати НАК “Нафтогаз України” газ за ціною в 268,5 дол за 1 тис. куб. м. До цього ціна на газ для України становила близько 400 дол за 1 тис. куб. м.
Кабінет Міністрів Арсенія Яценюка очікував, що 1 квітня 2014 р. ціна на газ, що поставляється в Україну з Росії, підвищиться до 480 дол за тис. куб. м.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас