Лівія звинуватила провідний французький банк в даванні хабарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лівія звинуватила провідний французький банк в даванні хабарів

Світ
212
Суверенний фонд Лівії Libyan Investment Authority звинуватив французький банк Societe Generale в даванні хабара і наступному невигідному розміщенні коштів фінансового інституту, пише The Wall Street Journal. Позов поданий до Високого суду Лондона. Societe Generale, в свою чергу, назвав всі звинувачення необгрунтованими.
Відповідно до заяви позивача, Societe Generale заплатив третій особі (панамської компанії Leinada, яку контролював лівійський бізнесмен Валід Джіамі) 58,5 мільйона доларів, щоб гарантувати отримання під управління 2 мільярдів доларів коштів фонду. Ці кошти потім використовувалися в операціях зі складними деривативами, які не принесли фонду прибутку.
Лівійський фонд вимагає анулювати зазначені угоди, через які він втратив близько половини вкладених коштів.
Діяльність у Лівії Societe Generale, а також найбільшого американського інвестбанку Goldman Sachs, розпочалася з 2011 року, коли колишній глава країни Муаммар Каддафі був повалений і убитий під час революції. Зокрема, розслідуванням, яке триває досі, зайнялася американська Комісія з цінних паперів і бірж (​​SEC).
Французький банк заперечує зв’язки безпосередньо з Leinada, але визнав, що використовував посередників з третіх країн для угод з державами, де у нього немає представництв. Водночас він вказав, що ці посередники повністю відповідали всім вимогам, що висуваються до регуляторів.
Societe Generale є третім за обсягом активів банком у Франції. За підсумками 2012 року його виручка становила 23,1 мільярда євро.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас