Українцям не доведеться декларувати свої доходи в 2015 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям не доведеться декларувати свої доходи в 2015 році

Казна та Політика
6599
Щоб закон про загальнообов’язкове декларування доходів громадян запрацював з 2015 року, його необхідно написати і прийняти не пізніше кінця червня 2014 року.
Загальнообов’язкове декларування доходів громадян навряд чи буде впроваджено в 2015 році, а його основні норми вимагають істотного перегляду. Про це заявив перший заступник міністра доходів і зборів України Ігор Білоус.
«Ідея обов’язкового декларування навряд чи має альтернативу в наших умовах, враховуючи і поширеність тіньової економіки, і ментальність наших громадян. Скажу відверто, навряд чи ця ідея буде реалізована найближчим часом. Запропоновану концепцію потрібно допрацьовувати. Щоб закон запрацював з 2015 року, необхідно його написати і прийняти не пізніше кінця червня (2014 року – ред.). За два місяці ми навряд чи зможемо це зробити», – сказав він.
Білоус підкреслив, що серед громадян України необхідно буде провести масштабну роз’яснювальну роботу щодо необхідності такого нововведення.
«Як би ми не лестили собі, що такі правила будуть виконуватися добровільно, це не так. Потрібно буде провести масштабну роз’яснювальну кампанію із залученням засобів масової інформації про необхідність такого декларування, агітувати наших громадян до цього. Я наполягаю на тому, щоб цю концепцію ми спочатку обговорили і переконали платників у її корисності», – додав він.
Нагадаємо, що наприкінці грудня 2013 року Міндоходыв винесло на громадське обговорення концепцію реформування декларування доходів громадян. Зокрема, як критерій для обов’язкового декларування пропонується рівень річного доходу понад 120 мінімальних зарплат (МЗП, з 1 січня 2014 року – 156,12 тис. грн) або вартість майна понад 1200 МЗП або суму фінансових зобов’язань понад 120 МЗП. Очікувалося, що загальне декларування доходів буде введено в Україні з 2015 року.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас