У Франції пройшли вибори: поразка соціалістів і успіх ультраправих — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Франції пройшли вибори: поразка соціалістів і успіх ультраправих

Світ
2091
Соціалістична партія Франції, лідером якої є президент Франсуа Олланд, програла в другому турі муніципальних виборів, які відбуваються у всій країні. Соціалісти отримали близько 40,5% голосів, передає Reuters.
Лідером голосування стали ліберал-консерватори з партії “Союз за народний рух” (UMP) – їх підтримали близько 46% виборців. Провал на муніципальних виборах, за даними Reuters, стане причиною перестановок у французькому уряді – Олланд може ухвалити кадрові рішення вже в понеділок.
Виходячи з даних соціологічних опитувань з найменш популярних членів уряду, найбільш вірогідні кандидати на відставку – прем’єр-міністр Жан-Марк Еро, голова МЗС Лоран Фабіус і міністр внутрішніх справ Мануель Вальс.
Незважаючи на загальну невдачу в муніципальних виборах, в Парижі Соціалістичній партії вдалося домогтися успіху. Як повідомляє RFI, в столиці вибори виграла Анн Ідальго, яка стала першою в історії Парижа жінкою-мером.
Раніше Ідальго була заступником нинішнього мера Парижа Бертрана Деланое. Її суперницею була Наталі Костюшко-Морізе з UMP – за наближену до екс-президента Франції Ніколя Саркозі проголосували 44% виборців.
Спостерігачі відзначають, що явка в другому турі муніципальних виборах стала рекордно низькою – в голосуванні взяли участь 63,5% виборців. Ще одним важливим моментом у нинішніх виборах стало посилення позицій ультраправої партії “Національний фронт”. За словами лідера партії Марін Ле Пен, представникам “Національного фронту” вдалося здобути перемогу в дев’яти містах, передає RTL.
Муніципальні вибори у Франції проходять на тлі зниження рейтингу Франсуа Олланда. Безробіття в країні сягає рекордних значень: офіційно непрацевлаштованими числяться 3,3 млн осіб. Невдоволення населення викликають збільшення податкового тягаря і політика уряду щодо мігрантів.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас