Російська "дочка" ПриватБанку може бути продана за 1,5 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російська "дочка" ПриватБанку може бути продана за 1,5 млрд

Фондовий ринок
2574
“Москомприватбанк”, в якому Агентство зі страхування внесків з 7 березня виконує функції тимчасової адміністрації, може бути проданий “Трійка-Д банку”.
Про це розповіла людина, близька до “ПриватБанку”, пишуть “Ведомости”.
Серед власників “Трійка-Д банку” – засновник девелоперської групи ПІК Юрій Жуков і два громадянина України – Павло Шепель та Олександр Грановський.
Один з інтересантів – “Трійка-Д банк”, у якого є українські акціонери, підтверджує банкір, знайомий зі змістом переговорів про продаж Москомприватбанка, і зауважує, що йому не дуже зрозуміло, в чиїх інтересах “Трійка-Д банк” прагне купити “Москомприват”.
Незрозуміло це і людині, близькій до ПриватБанку, але вона знає, що представники “Трійка-Д банку” ведуть переговори безпосередньо з ПриватБанком, без участі АСВ. Це підтверджує і людина, що отримала інформацію з російського ЦБ.
У вихідні тривали переговори, продовжує людина, знайома з їх змістом, угоди поки що не було. ПриватБанк продає “дочку” не менш ніж за один капітал (4,7 млрд руб. на 27 березня), розповідає людина, близька до ПриватБанку, визначеність з продажем може з’явитися у вівторок. Той же термін називає і людина, близька до ЦБ.
До 31 березня АСВ має надати ЦБ звіт про стан банку, говорить співробітник АСВ.
За словами людини, близької до ПриватБанку, “Трійка-Д банк” – єдиний претендент, всього було десять покупців.
Людина, близька до ПриватБанку, каже, що покупців відлякує висока ціна і необхідність узгодження в Кремлі. Але якщо банк і коштує менше, то не з вини акціонерів, цитує він їх.
Нагадаємо, ЦБ ввів тимчасову адміністрацію в Москомприватбанку незабаром після того, як співвласник ПриватБанку Ігор Коломойський (33,85%) обмінявся колкостями з президентом Росії Володимиром Путіним.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас