Москва запропонувала Чилі автомати Калашникова й навчальні літаки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Москва запропонувала Чилі автомати Калашникова й навчальні літаки

Світ
588
«Рособоронекспорт» запропонував міністерству оборони Чилі поставку автомобільної техніки марок «КамАЗ» і «Урал», навчально-бойові літаки Як-130 і стрілецьку зброю, включаючи автомати Калашникова «сотої серії», пише газета «Коммерсант». Чилійські військові останніми двома пунктами зацікавилися, запитавши інформацію для аналізу. Як очікується, пізніше до «Рособоронекспорт» буде направлено офіційне звернення для початку предметних переговорів.
Чилійська сторона також зацікавилася можливістю закупівлі загоризонтних радіолокаційних станцій «Соняшник -Е» і переносних зенітних ракетних комплексів «Голка-С». Крім того, планується відновити переговори і постачання багатоцільових вертольотів. У 2010 році сторони домовилися про поставку чилійським військовим шести вертольотів Мі-17, проте контракт так і не був підписаний; через землетрус Чилі скоротила військовий бюджет.
Пропозиція про поставку російських озброєнь і військової техніки була зроблена під час збройової виставки FIDAE-2014 в чилійському Сантьяго. Під час цієї ж виставки «Рособоронекспорт» також провів переговори з Перу. Сторони обговорювали можливість постачання основних бойових танків. Попередньо мова йде про можливість закупівлі 108 таких машин, однак, за словами джерела газети, їх кількість може бути скоригована залежно від можливостей бюджету.
Політичне рішення про придбання російських танків перуанська влада поки що не прийняла. Раніше сторони також вели переговори про постачання щонайменше ста бронетранспортерів БТР-80А, однак і з цього напрямку конкретних домовленостей поки що не досягнуто. У 2013 році Перу і Росія уклали контракт на поставку латиноамериканській країні 24 багатоцільових вертольотів Мі-171Ш.
Нарешті, на FIDAE-2014 був проведений і черговий раунд переговорів з бразильськими військовими. За підсумками цих переговорів влітку поточного року планується підписати низку контрактів на поставку кількох батарей зенітних ракетно-гарматних комплексів «Панцир-С1». Раніше представники міністерства оборони Бразилії відвідали тульське Конструкторське бюро приладобудування, розробника комплексів.
Бразильське військове відомство також офіційно повідомило «Рособоронекспорт» про відмову від придбання 36 винищувачів Су-35. У 2014 році міністерство оборони Бразилії підвело підсумки тендеру на поставку бойових літаків, в якому раніше брали участь російські винищувачі. Бразильці обрали шведські JAS 39 Gripen NG. У «Рособоронекспорт» відзначили, що тепер мають намір запропонувати Бразилії навчально-бойові літаки Як-130.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас