Збільшення кількості бідних сімей у 2,5 рази, про яке заявляв прем’єр Яценюк, не відбудеться - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Збільшення кількості бідних сімей у 2,5 рази, про яке заявляв прем’єр Яценюк, не відбудеться - експерт

Казна та Політика
2545
“Антикризовий пакет”, прийнятий Верховною Радою, довелося прийняти, тому що зараз неможливо приймати такі закони, які дозволяли б врахувати в повній мірі і необхідність виходу з глибокої кризи в економіці, і гарантувати ту планку соціальних виплат, яку традиційно підтримували, в багато чому на шкоду економічному зростанню, усі уряди і всі президенти. Про це в коментарі Finance.UA розповів директор Інституту соціально-політичного проектування “Діалог” Андрій Міселюк.
“Тому зараз власне і доводиться чимось жертвувати. Але за великим рахунком є підстави, що найбільш незахищені верстви населення не будуть зачеплені цими мірами і в законі передбачена компенсація для них і підтримка”, – дода він.
На думку експерта, збільшення кількості бідних сімей у 2,5 рази, про яке заявляв прем’єр Яценюк, не відбудеться. “У нас рівень бідності плаваючий. Немає чіткої грані, де починається бідність і кого загальноприйнято вважати бідним. “Затягнути паски” дійсно доведеться практично більшості верствам населення і збільшиться число тих, чий рівень життя понизиться. І це в першу чергу торкнеться тих, кому будуть урізані виплати. Але якщо уряд буде не тільки змушувати затягувати паски, але і давати можливості розвивати свою підприємницьку активність, то як мінімум не відбудеться таке катастрофічне, в рази, збідніння населення”. – пояснив Міселюк.
Більше про прийнятий пакет законів читайте в статті “Антикризовий пакет” Яценюка у дії: що подорожчає і для кого з українців?
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас