Міносвіти дозволило ВНЗ приймати студентів з Криму без повного пакету документів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міносвіти дозволило ВНЗ приймати студентів з Криму без повного пакету документів

Казна та Політика
264
Міністерство освіти і науки України дозволило університетам приймати на навчання студентів з Криму, які не отримали повного пакету документів, і приступати до навчального процесу, а документи можна отримати додатково пізніше. Про це сьогодні на прес-конференції заявила перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун, повідомляє прес-служба Міносвіти.
“Для переведення студентів з Криму потрібно мати особисту справу з ВНЗ Криму, а якщо її неможливо отримати, то принаймні залікову книжку. Хоча є випадки, коли студенти приїжджали без будь-яких документів, крім паспорта або студентського квитка. У такому випадку університети мають право скористатися Єдиною державною електронною базою з питань освіти, перевірити, чи дійсно студент навчається в кримському університеті. Наявність такої інформації про студента в ЕГЕБО є підставою дозволити приступити до навчання з подальшим оформленням документів”, – зазначила перший заступник міністра.
Совсун також поінформувала, що досягнута принципова домовленість з Міністерством економіки щодо перерахування місць державного замовлення на студентів, які перевелися з кримських ВНЗ на відповідні вищі навчальні заклади України.
“Відносно студентів-контрактників Міністерство звернулося до вищих навчальних закладів, щоб вони зберегли рівень оплати на тому рівні, на якому він був встановлений в Криму”, – повідомила Совсун.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас