Кредит МВФ майже вдвічі дешевший для України, ніж російська позика — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредит МВФ майже вдвічі дешевший для України, ніж російська позика

Кредит&Депозит
3125
Україна може залучити кредит від МВФ за ставкою, яка буде майже вдвічі нижча, ніж позика, яку в кінці 2013 року Україна залучила від Російської Федерації – відзначає фінансовий аналітик Юрій Прозоров. Про це він сказав в ефірі телеканалу БТБ.
“Фінансування від МВФ – це найдешевші гроші в світі, які може залучити держава. Я вважаю, що в порівнянні з фінансуванням від РФ (яке залучили наприкінці 2013 року), ми отримаємо ставку майже вдвічі нижчу. Тобто вище 3%, але нижче 4%. Враховуючи, що до цих пір ринкові позики Україна залучала під 9-9,5%, це має бути втричі дешевше, ніж на вільному комерційному ринку”, – сказав Ю. Прозоров.
Нагадуємо, в грудні минулого року Росія надала частину від обіцяних 15 млрд дол кредиту Україні під 5% річних.
27 березня Голова НБУ Степан Кубів та голова місії МВФ Микола Георгієв оголосили про досягнуте на рівні експертів розуміння щодо програми економічних реформ, на підтримку якої Україні може бути наданий дворічний кредит за програмою “стенд-бай” у розмірі 14-18 млрд дол.
Раніше УНН повідомляв, Міжнародний валютний фонд і Україна домовилися про дворічний кредит Stand by у розмірі 14-18 млрд дол США.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас