Жителі Криму, що не мають кримської реєстрації, повинні виїхати за межі РФ до 19 квітня - ФМС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жителі Криму, що не мають кримської реєстрації, повинні виїхати за межі РФ до 19 квітня - ФМС

Казна та Політика
3029
26 березня на прес-конференції в будівлі Управління внутрішніх справ Севастополя представник Федеральної міграційної служби Російської Федерації Вікторія Гичко заявила, що всі жителі Криму, що не мають кримської реєстрації на 18 березня 2014 року, вважаються «іноземними громадянами» і повинні до 19 квітня виїхати за межі Росії, щоб потім в’їхати і на «законних підставах оформити дозвіл на проживання».
Вікторія Гичко підкреслила, що громадянами Росії визнаються громадяни України, що мають постійну реєстрацію на 18 березня, решта отримають статус «іноземних громадян», а іноземні громадяни повинні перебувати на території Росії на законних підставах. «А раз у них зараз немає таких документів, їм надається час, щоб вони покинули територію, потім в’їхали в Російську Федерацію і оформили всі необхідні документи», – повідомила чиновниця.
За словами представника ФМС РФ, залишити територію необхідно протягом місяця з дня підписання Договору про приєднання Криму до Росії, в іншому випадку особи, які вчинили правопорушення, «будуть притягуватися до адміністративної відповідальності».
Яке саме покарання загрожує «іноземним громадянам» у разі порушення цієї процедури, Вікторія Гичко не уточнила, пославшись на великий обсяг міграційного законодавства Росії, але зазначила, що в кожному конкретному випадку «будуть розбиратися», чи було правопорушення і чому скоєно. «Можливо, людина за станом здоров’я не змогла виїхати. Я не можу зараз говорити про те, чого ще не відбулося», – пояснила вона.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас