Ціна Криму: у Росії знизили прогноз зростання ВВП в 4 рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна Криму: у Росії знизили прогноз зростання ВВП в 4 рази

Казна та Політика
1813
Зростання ВВП Росії в поточному році становитиме 0,6 відсотка. Про це заявив міністр економічного розвитку країни Олексій Улюкаєв. За його словами, такий результат можливий за сценарію з відтоком капіталу в 100 мільярдів доларів за рік.
Міністр зазначив, що з урахуванням відтоку в першому кварталі на рівні 60 мільярдів доларів, річна цифра є досить імовірною, якщо надалі показники вивезення капіталу з країни стабілізуються на багаторічних значеннях. Він уточнив, що іноземні інвестиції в країну в такому випадку переживуть спад на 1,3 відсотка.
Офіційний прогноз Мінекономрозвитку на 2014 рік передбачає зростання ВВП на 2,5 відсотка. При цьому заступник міністра Андрій Клепач в березні допустив, що економіка країни зросте в поточному році тільки на два відсотки.
Водночас, іноземні експерти передбачають ще більш повільне економічне зростання. Citigroup в березні знизив прогноз щодо зростання російського ВВП з 2,6 відсотка до одного відсотка в 2014 році. Світовий банк, у свою чергу, допустив навіть падіння ВВП на 1,8 відсотка в разі несприятливого розвитку подій та посилення режиму санкцій проти РФ.
У 2013 році економіка Росії виросла на 1,3 відсотка, що є найгіршим показником за останні чотири роки. У 2014 році спочатку очікувалося відновлення колишніх темпів зростання, однак у зв’язку з політичною кризою в Україні, приєднанням Криму і загрозою санкцій з боку країн Заходу оцінки були знижені.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас