Roshen боїться фізичного захоплення силовими структурами своїх фабрик в Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Roshen боїться фізичного захоплення силовими структурами своїх фабрик в Росії

Фондовий ринок
542
Один з найбільших виробників кондитерських виробів в Україні корпорація Roshen не виключає можливості рейдерського захоплення своїх підприємств в Російській Федерації, виробництво на яких зупинено минулого тижня через арешт рахунків компанії в Росії і блокування їх роботи силовими структурами, представниками правоохоронних органів РФ.
“Корпорація Roshen не виключає можливості фізичного захоплення силовими структурами Російської Федерації майна підприємств компанії і спроби підпорядкувати собі російські активи корпорації шляхом незаконного заволодіння даними активами”, – сказано в повідомленні компанії.
При цьому в корпорації відзначили, що такі дії розцінюються нею як рейдерська атака, яка проводиться щодо російських підприємств Roshen. Водночас в компанії підкреслили, що вона застосує всі можливі заходи для захисту свого інвестиційного капіталу в Росії.
“З цією метою компанія застосує всі доступні інструменти, як юридичні, так і не юридичні, в тому числі звернення до міжнародних інституцій щодо захисту інтересів інвесторів”, – йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, 19 березня співробітники російської поліції заблокували і захопили приміщення Липецької кондитерської фабрики Roshen (РФ). Представники російських правоохоронних органів не пред’явили жодних документів, які б надавали їм право увірватися на територію підприємства і припиняти виробництво.
Після цього, 21 березня, Тверський районний суд Москви за ініціативою російського холдингу Об’єднані кондитери порушив кримінальну справу проти підприємства Roshen в Російській Федерації, наклавши арешт на 2,8 млрд.руб., що знаходяться на рахунках компанії в РФ, де їй належать три виробничі майданчики.
Продукція з українських фабрик Roshen не експортується до Росії з серпня 2013 року в зв’язку із забороною Росспоживнагляду.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас