Генпрокуратура позбавила компанію екс-міністра-втікача дозволів на видобуток нафти і газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокуратура позбавила компанію екс-міністра-втікача дозволів на видобуток нафти і газу

Енергетика
1036
За порушення законодавства скасовано 42 рішення та анульовано 6 спеціальних дозволів використання нафтогазоносних надр.
Про це йдеться в повідомленні Генпрокуратури.
Як наголошується, перевіркою, проведеною Генпрокуратурою, встановлено, що впродовж 2011-2012 років Державною службою геології та надр без проведення аукціонів прийнято рішення про надання товариству “Голден Деррік” 48 спеціальних дозволів на використання родовищ нафти і газу в Дніпропетровській, Полтавській, Сумській та Харківській областях.
Також встановлено, що 26 рішень прийнято за відсутності передбачених законом документів.
“Ще з 16 ділянкок, наданих у користування цьому суб’єкту господарювання, протягом двох років не сплачено до бюджету понад 5 мільйонів гривень за геологічну інформацію, яка необхідна для використання корисних копалин”, йдеться в повідомленні.
Крім того, анульовано 6 спеціальних дозволів на користування надрами, отриманих вказаним товариством на підставі вищевказаних рішень, у зв’язку з невиконанням передбачених ними особливих умов і низкою інших порушень вимог законодавства при використанні нафтегазових родовищ.
Як відомо, компанію “Голден Деррік”, що контролюється кіпрською фірмою Hartlog Limited, пов’язують з екс-міністрами Едуардом Ставицьким і Миколою Присяжнюком.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас