Україна може виставити Росії рахунок на $700 млрд. - екс-міністр економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна може виставити Росії рахунок на $700 млрд. - екс-міністр економіки

Казна та Політика
5178
Україна може виставити Росії майнові претензії на суму в 700 мільярдів доларів США. Про це на своїй сторінці в Facebook написав колишній міністр економіки України Богдан Данилишин.
“Попередня оцінка майнових претензій України до Росії може бути оцінена в 700 мільярдів доларів США і це без оцінки стратегічних запасів нафти і газу, які освоєні українською стороною і фінансувалися з Державного бюджету України”, – написав Б.Данилишин.
За словами економіста, Україна також може пред’явити претензію з повернення власності, яка була створена в Криму за рахунок бюджету України з 1991 року.
“За оцінками, приєднання Криму як суб’єкта Російської Федерації може коштувати Росії майже 100 мільярдів доларів США. Крім того, російська сторона повинна повернути Україну всю власність, яка створена на території Криму, починаючи з 1991 року”, – зазначив Б.Данилишин.
Нагадаємо, 16 березня кримчани нібито висловилися за приєднання Криму до Росії на так званому референдумі. Пізніше Росія прийняла Крим і Севастополь як нових суб’єктів федерації. Варто відзначити, що світова спільнота не визнала факт приєднання Криму до Російської федерації.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас