Нове обличчя Криму: нова влада перестала платити за борговими паперами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нове обличчя Криму: нова влада перестала платити за борговими паперами

Кредит&Депозит
5037
Крим не виплатив відсотки за своїми облігаціями, які були випущені в 2011 році на суму 133 млн грн. Залучені тоді гроші були спрямовані на реалізацію проекту з переробки сміття в Сімферополі.
Як повідомляє “Капітал”, крайній термін чергової виплати відсотків за паперами був у п’ятницю, 21 березня, але кримська влада його пропустила.
“Купон ще не виплачений. Ми сподіваємося, що це пов’язано з технічної заминкою і кошти будуть перераховані”, – заявив фахівець відділу продажів боргових цінних паперів ІК Dragon Capital Сергій Фурса. За його словами, затримка перерахування платежу виникла через те, що гроші для розрахунку застрягли на рахунку в Держказначействі, для здійснення операції необхідно формальна вказівка Криму.
Директор департаменту боргової та міжнародної фінансової політики Мінфіну Галина Пахачук заявила, що відповідальність за муніципальний борг Криму лежить виключно на владі півострова. “Можливо, з їхнього боку були проплати з якихось окремих російських рахунків, але у нас таких відомостей немає”, – сказала вона. Пахачук радить інвесторам, які викуповували папери Криму в 2011 році звертатися до судів.
Станіслав Дубко, генеральний директор Українського кредитно-рейтингового агентства, яке надавало рейтинг Криму заявив, що проблеми з отриманням інформації для підтримки рейтингу почалися ще в січні. “Ми пробували говорити з Кримом, намагаючись зрозуміти, чи будуть вони пролонгувати відносини за рейтингом і надавати інформацію. У підсумку змушені були призупинити співпрацю”, – розповів він.
За його словами, технічні дефолти муніципалітетів в історії України траплялися і раніше, але, як правило, вони були короткостроковими і інвестори шуму не піднімали. Нинішній випадок навряд чи можна буде швидко виправити. Дубко зазначив, що під великим питанням не тільки купонна виплата, а й розрахунок за облігаціями, який запланований на червень поточного року.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас