Через два роки Європа потребуватиме більш ніж 1 млн IT-фахівців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через два роки Європа потребуватиме більш ніж 1 млн IT-фахівців

Світ
1329
До 2016 року потреба в IТ-фахівцях в Європі становитиме близько 1 млн осіб. Про це йдеться у зверненні Асоціації “Інформаційні технології України”.
У зв’язку з цим експерти відзначають, що сьогодні Уряд має приділяти максимальну увагу розвитку галузі, адже українські програмісти можуть стати об’єктом пильного інтересу з боку інших країн, в тому числі і Європи.
Вже зараз кілька країн світу ввели пільгові квоти на візи і в’їзд, що також може сприяти виїзду українських “айтішників”.
Нагадаємо, в Україні всього працює близько 200 тис. IТ-фахівців, ще 15 тис. – щороку випускають провідні навчальні заклади. Водночас сьогодні гостро стоїть проблема про виїзд висококваліфікованих айтішників за кордон.
За словами Голови парламентського комітету з питань інформатизації та IT-технологій Валерія Омельченка, запобіжним заходом може стати реалізація Національного проекту “Технополіс”.
“Упевнений, що прийняття цього законодавчого акту допоможе легалізувати роботу десятків тисяч IТ-фахівців і зупинить відтік кадрів за кордон”, – зазначив В.Омельченко.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас