Анексія Криму була запланована під час помаранчевої революції - Тарасюк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Анексія Криму була запланована під час помаранчевої революції - Тарасюк

Світ
2956
План анексії Криму Російською Федерацією був розроблений ще під час помаранчевої революції у 2004 році. Зараз анексію вдалося здійснити, скориставшись увагою політичної еліти до формування нової влади. Про це розповів колишній міністр закордонних справ Борис Тарасюк під час брифінгу.
“Були дії Росії передбачуваними? У певному сенсі так. Цей план розглядався під час і відразу після помаранчевої революції. Але помаранчева революція і розвиток подій змусили Кремль відмовитися від здійснення цього плану”, – зазначив Тарасюк. За словами дипломата, зараз РФ вдалося скористатися метушнею навколо формування нової влади.
“Вони вирішили, що це можливо в ситуації після подій Майдану, коли все суспільство і політична еліта була сконцентрована на формуванні нових структур”, – додав Тарасюк.
Нагадаємо, 16 березня самопроголошена влада Криму провела референдум, в ході якого більшість населення півострова нібито підтримала приєднання до Росії. Згодом РФ прийняла Крим і Севастополь як 84 і 85 суб’єктів федерації.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас