РФ не має юридичних підстав вимагати компенсацію за втрачену вигоду за "харківськими угодами" - причини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ не має юридичних підстав вимагати компенсацію за втрачену вигоду за "харківськими угодами" - причини

Казна та Політика
1976
У Російської Федерації відсутні правові підстави для денонсації в односторонньому порядку “харківських угод”, повідомив міністр юстиції України Павло Петренко. “Заява російської сторони про односторонню денонсацію “харківських угод” – це фактично політична спекуляція”, – сказав він на брифінгу в Києві в понеділок.
“Заяви прем’єр-міністра Російської Федерації про те, що вони в односторонньому порядку розривають цю угоду і намагатимуться компенсувати близько $11 млрд, політично і в правовому порядку некоректні”, – зазначив глава Мін’юсту.
За його словами, з правової точки зору “російська сторона є стороною, що порушила угоду про перебування ЧФ РФ в Україні”. У зв’язку з цим, підкреслив Петренко, у Росії немає ніяких підстав вимагати компенсацію від України.
“Більше того, ми угоду про перебування російського флоту на території України будемо використовувати як один з доказів порушення російською стороною територіальної цілісності України”, – зазначив він.
“Ми не отримували ніяких правових повідомлень з боку Російської Федерації. Я переконаний, що правових підстав у Росії вимагати компенсацій з цієї денонсації угод немає”, – підкреслив він.
Як повідомлялося, 21 березня прем’єр-міністр РФ Дмитро Медведєв доповів президенту РФ Володимиру Путіну про те, що “харківські угоди” між РФ і Україною підлягають денонсації, правомірно відшкодування в бюджет РФ $11 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас