У російськомовній Вікіпедії Київську Русь перейменували на Давньоруську державу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У російськомовній Вікіпедії Київську Русь перейменували на Давньоруську державу

Світ
2223
В інтернет-енциклопедії стаття про Київську Русь тепер називається Давньоруська держава. Вікіпедія повідомляє: “Ця стаття – про державу домонгольського періоду. Запит Київська Русь перенаправляється сюди”.
З статтями про Крим у редакторів енциклопедії теж виникли проблеми – як саме озаглавлювати розділи про півострів у зв’язку з договором про включення Криму до складу Росії.
Автори сайту одну зі статей озаглавили просто “Республіка Крим” (2014), оскільки факт приєднання півострова до Росії не знайшов визнання у міжнародного співтовариства. Крім цієї статті, в інтернет-енциклопедії присутні “Автономна республіка Крим”, “Кримський півострів “ і “Кримська Автономна Радянська Соціалістична Республіка”.
У російськомовній Вікіпедії Київську Русь перейменували на Давньоруську державу
На форумі Вікіпедії користувач під ніком wulfson пише: “Безумовно, доти, доки Україна не висловить згоди на приєднання Криму до Росії, скрізь, де за нашими правилами вказується державна приналежність якихось об’єктів на території Криму, необхідно буде вказувати і Росію, і Україну і давати примітку про те, що Україна не визнає перехід Криму до складу Росії”.
Після оголошення результатів референдуму статті про Крим на есперанто, хорватською, іспанською, англійською, баскською, марійською, нідерландською і сербською вийшли з вказівкою на приналежність півострова до Росії.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас