Києву не загрожує дефолт, зарплати платять вчасно, боргів і нарікань немає - КМДА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Києву не загрожує дефолт, зарплати платять вчасно, боргів і нарікань немає - КМДА

Казна та Політика
470
На сьогодні у Києва немає прострочених заборгованостей з виплати зарплати працівникам бюджетних установ. Крім того, місто своєчасно здійснює виплати за кредитними зобов’язаннями. Про це заявив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко.
«Зарплати платимо вчасно, боргів і нарікань немає. Це захищені статті бюджету, як і медикаменти і харчування», – зазначив він.
Що стосується обслуговування міського боргу, в бюджеті Києва закладено 1,35 млрд. на ці цілі, що відповідає бюджетному кодексу України (за нормами Кодексу частка коштів на обслуговування боргів не повинна перевищувати 10% міського бюджету).
«Ми йдемо за графіком. Близько 40 млн. доларів США цього року сплачуємо за євробондами 2005 і 2011 року. Це чотири платежі протягом року по 10 млн. доларів – перший Київ уже погасив, наступний за графіком планується в травні. Крім того, в 2009 році Київ постановою Кабінету міністрів брав 5-річний кредит на компенсацію різниці в тарифах – 1,2 млрд. грн. На початок цього року у нас залишився борг тільки перед банком «Хрещатик» в 220 млн. грн., половину з яких ми вже виплатили. Тепер маємо борг лише 110 млн. грн., крайній термін сплати за якими наприкінці червня. Ми маємо стабільні надходження до загального фонду бюджету, і зараз я не бачу перешкод, щоб погасити цей кредит в строк», – зазначив Крамаренко.
Також він повідомив, що на листопад 2014 року заплановано погашення облігацій внутрішньої позики на суму 2,6 млрд. грн., які були випущені в 2012 році.
«Щодо цих виплат у нас є стратегія, узгоджена з Міністерством фінансів, тому всі боргові зобов’язання міста будуть виконані вчасно і в повному обсязі. Місто Київ має на вітчизняному та міжнародному рівні репутацію дисциплінованого позичальника. Учора деякі ЗМІ поширили інформацію про переддефолтний стан Києва – це не так. Інформацію голови КМДА не так зрозуміли – сьогодні нам необхідні додаткові кошти на фінансування прибирання в центрі Києва, на медикаменти і на надбавки бюджетникам, і на ці цілі необхідно понад 2 млрд. грн. Це питання ми також вирішуємо з Мінфіном», – зазначив він.
Нагадаємо, вчора голова КМДА Володимир Бондаренко висловив сподівання, що місту вдасться уникнути дефолту за допомогою міжнародних фінансових структур. “У нас ще одна проблема – ми на межі дефолту за попередніми позиками, сотню з гаком мільйонів гривень ми повинні виплатити в цьому місяці”, – заявив голова КМДА.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас