Обама ввів нові економічні санкції щодо Росії: всі цікаві деталі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама ввів нові економічні санкції щодо Росії: всі цікаві деталі

Світ
6630
“Я підписав новий указ, який надає право ввести санкції щодо ключових секторів економіки Росії”, – сказав глава Білого дому у Вашингтоні.
Він повідомив, що нові санкції будуть стосуватися не тільки окремих громадян, а й секторів російської економіки. За його словами, США посилять санкції відносно Росії, оскільки до цього змушує незаконний референдум в Криму і анексія Росією частини території України. “Влада Росії сама зробила свій вибір”, – зазначив Обама.
Так, Обама розширив список санкцій. До нього увійшли 20 українських і російських чиновників, олігархи, а також банк «Росія». Більшість нових імен містилися у статті опозиціонера Олексія Навального, яку він раніше опублікував в газеті New York Times.
Мінфін США вже опублікував список осіб, які включені до так званого Specially Designated Nationals List.
У списку значаться віце-спікер Ради Федерації Євген Бушмін, член Ради Федерації Володимир Джабаров, помічник президента Росії Андрій Фурсенко, перший заступник керівника адміністрації президента Олексій Громов, керівник адміністрації президента Сергій Іванов, директор Федеральної служби з контролю за обігом наркотиків Віктор Іванов, керуючий справами президента Росії Володимир Кожин, депутат Сергій Миронов, спікер Держдуми Сергій Наришкін, сенатори Віктор Озеров, Олег Пантелєєв, Микола Рижков, Олександр Тотоонов, депутат Держдуми Сергій Железняк, начальник ГРУ Ігор Сергун.
За словами Обами, “Україна повинна самостійно визначати свою долю”. “Президенту Володимиру Путіну слід знати, що українці повинні самостійно будувати позитивні відносини з Європою, Росією чи США – з ким завгодно, кого вони виберуть самостійно”, – зазначив глава Сполучених Штатів.
“Росія повинна розуміти, що своїми діями вона ізолює себе від міжнародного співтовариства. Існують міжнародні принципи, які слід поважати в 21 столітті: територіальна цілісність, суверенітет. Це принципи, які потрібно поважати. Не можна просто перекроїти кордони тільки тому, що держава вважає себе більш впливовою, або просто більше за розмірами”, – підкреслив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас